Небезпека на нашій тарілці: це дієтичне м'ясо пов'язане із ризиком захворювання на рак.


Нове дослідження показало зв'язок між споживанням курятини та ризиком онкозахворювань
Італійські вчені з Національного інституту гастроентерології оприлюднили результати дослідження, в якому було виявлено, що щотижневе споживання понад 300 грамів курятини пов'язане із збільшеним ризиком онкологічних захворювань шлунково-кишкового тракту на 27% у порівнянні із меншим споживанням цього продукту.
Вчені зауважують, що сучасні методи вирощування курей часто передбачають використання антибіотиків та гормонів, а також перегрівання курятини під час приготування може сприяти розвитку онкозахворювань. Лікар гастроентеролог і терапевт Євгенія Белінська рекомендує вибирати органічну курку і готувати продукт при помірних температурах до 140 градусів, а також варто додавати більше інших джерел білка до раціону, таких як індичка, риба, бобові культури та тофу.
Читайте також
- Світові нафтопереробники отримують несподівані прибутки на тлі закриття заводів
- Німецький виробник танків Rheinmetall увійшов до індексу Euro Stoxx 50
- Інфляція в Туреччині впала до найнижчого рівня з 2021 року
- Акції індійського гіганта Adani обвалилися через підозри в обході санкцій проти Ірану
- Європейські акції падають на тлі торгового напруження між США та Китаєм
- УБД, відпустка та виплати: 5 важливих оновлень в "Армія+" для військовослужбовців