Кабачки по-польськи — один з найсмачніших салатів на зиму.

Кабачки по-польськи — один з найсмачніших салатів на зиму
Кабачки по-польськи — один з найсмачніших салатів на зиму

Салат з кабачків по-польськи - це смачна страва з легким кислинковим смаком, ароматом часнику та насиченими томатними нотками. Він чудово пасує до м’яса, каш або просто з хлібом.

Рецепт опублікувала Gospodynka.

Вам знадобиться:

  • кабачки — 3 кг;
  • болгарський перець — 5 шт.;
  • гіркий перець — 1–2 шт.;
  • часник — 2 головки;
  • цукор — 1 скл. (250 г);
  • сіль — 2 ст. л.;
  • олія — 1 скл.;
  • оцет 9 % — 0,5 скл.;
  • томатна паста — 400–500 г.

Спосіб приготування

Кабачки помийте, очистіть від шкірки, видаліть насіння, наріжте довгими шматочками й перекладіть у велику каструлю.

Нарізані кабачки. Фото: gospodynka.com.ua

Болгарський та гіркий перець разом із часником перемеліть через м’ясорубку, додайте до кабачків.

Кабачки та томатна паста. Фото: gospodynka.com.ua

Приправте сіллю, цукром, додайте олію та оцет, помішайте і додайте томатну пасту. Добре перемішайте й залиште на 3 години, щоб овочі пустили сік.

Кабачки в томатному соусі. Фото: gospodynka.com.ua

Поставте каструлю на плиту, доведіть до кипіння, потім варіть ще 40 хвилин на середньому вогні, періодично помішуючи.

Заготівля з кабачків. Фото: gospodynka.com.ua

Гарячий салат розкладіть по стерилізованих банках, закатайте кришками, переверніть догори дном і упакуйте до повного охолодження.

Радимо ознайомитися вам з нашою добіркою маринованих та ферментованих овочів

Рецепт приготування швидких майже малосольних огірків, які будуть готові вже за 20 хвилин.

Також рецепт корисних ферментованих помідорів, які виходять, як бочкові, а будуть готові вже за 4 дні. Закуска, яка подбає про мікрофлору вашого кишківника.

Ще радимо приготувати ідеальні малосольні огірки за два дні, в цьому рецепті правильні пропорції, щоб закуска не вийшла занадто солоною або кислою.

Український журналіст з майстерністю описує рецепт салату з кабачків по-польськи, роблячи акцент на смакові якості страви та її універсальність у поєднанні з іншими продуктами. Також автор запрошує читачів до ознайомлення з іншими рецептами маринованих та ферментованих овочів, підкреслюючи корисність і різноманітність таких закусок.


Читайте також

Реклама